Corporate Training
Request Demo
Menu
Let's Talk
Request Demo

Python Testing Interview Questions and Answers

by sonia, on May 20, 2017 3:33:36 PM

python-testing-interview-questions-and-answers

Are you trying for a Python job? Here are the top frequently asked interview questions and answers to step-on the python interview. Dive into these Python interview questions and answers and see just how well-versed you are in this Python language.

Q1. How Python can be used in software testing?

Ans: 1. To generate test data; parse test results; generate reports; testing API calls etc. 
2. Python to extract requirements from a Word document. 
3. For testing tasks automation, setting up environments for tests, extracting performance data, etc... 
4. Testers use Python extensively in many companies with Selenium for test automation. 
5. For writing desktop applications used by testers. 
6. Test data manipulation. 
7. To build test environment 
8. Testing with Iron Python on .NET

Q2. What Python frameworks do you know?

Ans:  Framework called Web2py, PAMIE (Python automation Module for I. E.), The py.test framework

Q3. What tools that helps Python development do you know?

Ans: There are good tools for helping Python development such as Notepad++ with the PyNPP plugin and Eclipse with PyDev and PyUnit.

Q4. The following is displayed by a print function call:
yesterday

today
tomorrow
Please write an example of a print function.

Ans: print('yesterday\n today\n tomorrow')

Q5. The following is displayed by a print function call:
hello-how-are-you

Please write an example of a print function.

Ans:  print('hello' + '-' + 'how' + '-' + 'are' + '-' + 'you')

Q6. Question: What does the expression Len('') evaluate to?

Ans:  0

Q7. Considering the following code:
s = 'catandapple'

Write an expression that evaluate to 'apple'.

Ans: s[-5:]

Q8. Write an expression that evaluate to True

Ans: len('aaddgg') == 6

Q9. Write the code that calculate the sum of even numbers from x1 till x2

Q10. What are "tuples"?

Ans: Tuples are immutable sequences: they cannot be modified. Tuples use parentheses instead of square brackets: tup = ('test', 5, -0.2)

#myTectra Reviews - Python Training - Pankaja - (1)

Q11. What are the rules for legal Python names?

Ans: 1. Names must start with a letter or _.
2. Names must contain only letters, digits, and _.

Q12. What is the dictionary tipe in Python?
How to Access Information From Dictionaries and Modify it?

Q13. To display a value in the console, what Python keyword do you use? (Print)

Q14. Python file names traditionally end in what characters after a period? (.py)

Q15. An if statement can have how many elif parts? (Unlimited, i.e., 0 or more)

python-testing

Q16. How many control objects are allowed in a frame? (Unlimited, i.e., 0 or more)

Q17. When you enter text into an input field and press enter, the text is passed to the input field's event handler.

Q18. What is the data type of the text? (string)

Q19. What does the draw handler parameter represent? (The canvas)

Q20. What happens if you draw text outside the canvas coordinates?

Q21. You want a timer to create exactly 1000 events. Suggest any solutions.
(Have a global counter for the number of timer calls. In the timer handler, increment the counter. In the timer handler, check the count and possibly stop the timer.)

Q22. How many timers can you have running at once? (Unlimited)

Q23. Give example of list - [1, 2, 3]

Q24. Give example of Tuple - (1, 2, 3)

Q25. Which types of data are immutable in Python? (Numbers, Tuples, Strings, Booleans)

Q26. Which types of data are mutable in Python? (List)

Q27. Question: What is the Lambda Functions in Python?

Ans: Lambda Functions in Python can be used to pass a function as an argument or can be used inside another statement. A lambda function has the syntax: lambda variable(s) : expression

Q28. What are Decorators in Python?

Ans: A decorator in Python is a function that wraps another function (it takes a function as an argument and returns a replacement function) Or another way to explain: The main function is called and its return value passed to the decorator and the decorator then returns a function that replaces the wrapped function.

Python Training

Related Interview Questions...

Topics:Python testing Interview Questions and AnswersInformation Technologies (IT)

Comments

Subscribe

Top Courses in Python

Top Courses in Python

We help you to choose the right Python career Path at myTectra. Here are the top courses in Python one can select. Learn More →

aathirai cut mango pickle

More...