Corporate Training
Request Demo

SAP C4C Interview Questions and Answers

by Sathish, on Dec 8, 2020 8:53:09 AM

SAP C4C Interview Questions and Answers

1. What is SAP C4C solution? Explain key objectives?

Ans:SAP Cloud for customer C4C is a cloud solution to efficiently manage customer sales, customer service and marketing activities and is one of key SAP solution to manage customer relationship.

Following are the key objectives of SAP Cloud for Customer C4C −

  • Relationships
  • Collaboration
  • Insight
  • Business Processes

2. What is C4C Technical?

Ans: SAP C4C Technical is SAP Cloud for client is that the new client-Centric Enterprise Cloud answer designed and free by SAP for the Customer Engagement and Relationship Management.

3.What’s Adaptation In C4c?

Ans: It consists of Customization that’s done by C4C directors in Silver light UI screen. Associate in Nursing Administrator will limit user to individualize his/her screen and to try and do personalization for all the user etc. This step is termed Adaptation.

4.What’s A Key Figure In Sap C4c Reporting?

Ans:Key figures are outlined as key performance indicators within the report. you’ll be able to conjointly refine the info showing in key figures by fitting restricted or calculated key figures.

You can outline a restricted key figure as key figure restricted to a nominative characteristic worth and is commonly created for comparison metrics.

In C4C news, a calculated key figure is outlined because the key figure that contains some calculation rules or formulas. A calculated key figure is often created from Associate in Nursing existing key figures within the chosen knowledge supply.

5.What’s the employment Of Business Roles In C4c?

Ans: You can produce business roles and assign them to figure centres to perform their job functions. to assist standardize system access, business roles are often created and modify you to predefine access rights within the type of a guide, in order that you’ll be able to assign them to multiple business users, World Health Organization perform similar business tasks.

6.However does one Perform User Management In C4c Environment?

Ans:In SAP Cloud for client, user management deals with maintain worker records in system and creation of users and business roles. As per business roles, you’ll be able to assign completely different access rights and information restrictions to the users.

7.In what number Languages Sap Cloud For customer answer Is Available? 

Ans:SAP Cloud for customer C4C answer is realistic from Gregorian calendar month twenty, 2011. 

SAP Cloud for customer C4C is reachable in nineteen dialects as on might 2015. 
 

8.Wherever does one Maintain Service class In C4c Work Centres?

 
Ans:Service classes permit you to make and organize service classes and incident classes inside service class catalos.

To maintain Service class, visit Administration >Service and Social > Service classes

9.What's ordinary Reports, Custom Reports And Interactive Reports In C4C Reporting? 

Ans:SAP Cloud for customer C4C bolsters beneath sorts of detailing: 

Standard reports: 
These are ordinary reports that are provided with C4C goals. 
 
Custom reports: 
This incorporates custom reports in C4C that are made according to a business request. 
 
Interactive Dashboards: 
These are client intuitive dashboards that are made one by one. 
 

10.What are the Characteristics In C4C Reporting? 

 
Ans: These are assigned to restrict key figures and to highlight additional conduct you'll have the capacity to plot properties of the attributes. 
 

11.Once commonplace knowledge Sources aren’t ready to fulfill news needs, What are you able to Do to satisfy Business Requirement?

 
Ans:When commonplace knowledge sources aren’t ready to fulfil news needs, you’ll be able to produce custom knowledge sources in C4C cloud setting.

There are 2 strategies to make custom knowledge supply:

  • Combined knowledge supply
  • Joined knowledge supply
myTectra Reviews _ Divya sneha _ Training company in Bangalore

 

12.Might You Name Few Connectors which will Be Used For Sap Cloud For customer Integration With Sap ECC? 

Ans:SAP C4C connectors are out there for across the board middleware like inside the marketplace for reconciliation dingle Boomi for cloud integration, Informatica, MuleSoft for application coordination and so on.

13.Wherever does one create AN worker In C4C Environment? 

Ans:Open Silver light UI, visit Administrator > tap on staff tab

14. Does one Perform User Management In C4C Environment? 

Ans:In SAP Cloud for the customer, client management deals with keeping up specialist records in framework and production of clients and business roles. According to business roles, you'll have the capacity to appoint totally extraordinary access rights and data limitations to the clients.

15. What are The Key blessings Of abuse Sap Cloud For customer reply As Compared To On-premise Solution? 

Ans:One of the key fortunate thing about abuse SAP Cloud for the customer is its Operation consumption cost and task maintenance. 

You can accept licenses according to your interest and it will be overstated on request 
SAP C4C answer is overseen by merchandiser and each one operational cost and upkeep is merchandiser obligation. 
SAP C4C answer grants you to oversee customer wants from wherever and with seven-layer security from cloud benefit providers. 
You can get to all customer information regardless wherever they keep or out there. 
SAP Cloud for a customer depends on cloud and utilize secure and speedy correspondence abuse web, mobile and supporting portable stages iOS, robot, and Windows gadgets, in each online and offline mode. 
 

16. What is C4C Mash ups?

 
Ans:In SAP C4C, you can integrate data from applications and online web services using mashups. There are various preconfigured mashups in system that can be used for data integration.
  • URL Mashups
  • HTML Mashups
  • Data Mashups

17.What are the different agent functions that can be performed in C4C Retail environment?

Ans:SAP C4C Retail store agent can perform following functions −

Customer View −An agent can check and view customer past order details and hence provide personalize service by recommending few products.

Customer Check-In −Check in the customer to store for shopping.

Customer Look up −Retail agent can look up for the details of any customer who walks in to the store, his loyalty status, contact details, etc.

Product Recommendation −Sales agent can recommend products to customer as per wish list.

Product Look up −Retail agent can look up the products for customers and provide details like prices, offers and location of products in store.

Availability Check −C4C Retail agent can perform the availability check for specific products in their stores as well as other store locations.

18.What is the purpose of using C4C Retail?

Ans:SAP C4C Retail allows retail stores to provide their customer with personalized shopping experience by suggesting recommended products, easy check out options. Using SAP C4C Retail a retail store employee can import all user details, offers and instore products from C4C system and use it to emphasize great store experience.

19.What is SAP C4C Sales Cycle?

Ans:In SAP Cloud for Customer, a sales cycle consists of all key activities under Sales process.

  • Sales Order
  • Sales Quotes
  • Sales Lead

Opportunities and many more components

20. Where do you maintain Service Category in C4C Work Centers?

Ans:Service categories allow you to create and organize service categories and incident categories within service category catalogs.

To maintain Service Category, go to Administration → Service and Social → Service Categories

21.When standard data sources are not able to fulfill reporting requirements, what can you do to meet business requirement?

Ans:When standard data sources are not able to fulfill reporting requirements, you can create custom data sources in C4C cloud environment.

There are two methods to create custom data source −

  • Combined Data source
  • Joined Data Source

22.What is C4C Personalization?

Ans: Personalization involves changing screen layouts, fields and output forms for a single user or group of users. SAP Cloud for Customer C4C provides several features that enable you to customize fields, screen layouts, and output forms.

23.What is Organization Management?

Ans:Organizational Management (OM) provides the central source of organizational information in SAP C4C. It is used for creating the organizational structure and provides a graphical representation of an organization chart. In addition, it shows the different entities and aspects of the company. SAP C4C accesses OM whenever business processes require information related to company’s organization.

23.What is the default client for Cloud for Customer? Where do you access Silverlight mode for administration task?

Ans:The default client is HTML5 but C4C administrators can launch the Silverlight UI from the Adaptation menu to access the configuration relevant work centers.

To open Silverlight UI mode, go to Adapt tab at the top → Launch Microsoft Silverlight

24.What Is refinement Between Combined And Joined information Source? 

Ans: combined information Sources exclusively consolidate data from totally unique data sources and it doesn't keep an eye on confidence for any matches between the data Sources.

Joined data Sources licenses you to combine {the information the info the information} between 2 or a lot of information sources and consolidating results the coordinating of knowledge.

25.However does one produce Custom Reports In C4c?

Ans:In SAP C4C, you’ll be able to conjointly produce custom reports supported custom fields in your resolution and these custom fields are often additional to knowledge sources or reports.

You can be a part of or mix heterogeneous knowledge sources that are created in C4C setting or those who are delivered with the answer, moreover as produce custom calculated measures and comparison metrics.

Comments

Subscribe

Top Courses in Python

Top Courses in Python

We help you to choose the right Python career Path at myTectra. Here are the top courses in Python one can select. Learn More →

aathirai cut mango pickle

More...